Sylsterwei 8, 9132 EK Engwierum

Diverse projecten

Wilt u een maatwerk staal- of maatwerk metaal-project laten realiseren? Met onze eigen engineeringsafdeling en een uitgebreid machinepark, zijn wij een van de meest ervaren metaalbewerking-bedrijven in Nederland. Wij voeren zeer diverse opdrachten uit op het gebied van metaalbewerking- en constructies. In onderstaande portfolio vindt u een greep uit onze maatwerk metaalprojecten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw project te bespreken. Wij denken graag met u mee.

Contact

Geïnteresseerd geraakt in onze diensten?

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een van onze diensten? Klik op de onderstaande knop om alle contactgegevens te bekijken, of vul hier rechts het contactformulier in.

Contactformulier

Gebruik dit formulier om uw vraag te stellen of een offerte aan te vragen.

  Meer weten over onze metaalbewerkings-projecten en -technieken?

  We vertellen u graag meer over onze metaalprojecten en de technieken die wij hierbij gebruiken. Met onze metaalbewerking werken wij voor bedrijven, aannemers en overheidsorganisaties zoals een gemeente. Zoekt u naar metaalbewerking in de buurt? Wij kunnen u helpen bij de realisatie van uw metaal-projecten in heel Nederland en zelfs daarbuiten. We verzorgen metaalbewerking voor klanten in Amsterdam, Groningen, Leeuwarden en tal van andere locaties. Ook als u als particulier op zoek bent naar metaalbewerking voor een mooi project, kunt u contact met ons opnemen.

  Bij de realisatie van deze projecten maken we gebruik van verschillende technieken en machines. Zo kunnen wij CNC kanten, zetten, knippen en plaatwalsen, maar ook profielwalsen, ponsen en CNC zagen. Hiermee kunnen wij u optimaal van dienst zijn op het gebied van metaalbewerking en -constructies. Je vindt het eindresultaat van onze (bijdrage aan) metaalprojecten op het water, in de openbare ruimte, op bedrijventerreinen, in bedrijfsgebouwen en in en om woningen.

  Ook voor de visserijbedrijven- en coöperaties voeren wij regelmatig opdrachten uit. Zo zijn wij specialist in het maken van klossen/garnalenrollen. Klossen, ook wel garnalenrollen genoemd, worden door Miedema Metaal gemaakt en door heel Nederland en buitenland geleverd. Zij zijn indien nodig snel (binnen 24 uur) leverbaar.

  Onze diverse maatwerk metaal-projecten

  In onze portfolio vindt u een greep uit de zeer uiteenlopende projecten op het gebied van metaalbewerking en -constructies. Bent u op zoek naar een exclusief maatwerk stalen trap of naar maatwerk cortenstalen plantenbakken voor in en om uw bedrijfspand of woning? Wij regelen het voor bedrijven en particulieren. Wilt u een stalen bouwwerk laten maken voor bij een bedrijfspand of in de publieke ruimte? Ook dat is mogelijk. Een cortenstalen uitkijktoren of een bijzondere abri als bushokje? Wij kunnen het maken.

  Miedema Metaal voert ook diverse maatwerk metaalprojecten uit ten behoeve van schepen. Zo ontwierpen en realiseerden wij voor diverse schepen een aluminium stuurhut, masten, leuningwerk en een dek. Bekijk onze portfoliopagina’s en ontdek dat wij vrijwel alle metaalopdrachten kunnen uitvoeren. Wij maakten wij recent stalen zwaar verkeer roosters en scheepsblokken, maar ook stalen onderdelen (overflows) voor een nieuw gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

  Technieken bij de realisatie van diverse projecten

  Zoals gezegd gebruiken wij bij onze maatwerk metaalprojecten onder andere de technieken CNC kanten of zetten, knippen, plaatwalsen en daarnaast profielwalsen, ponsen en CNC zagen. We kunnen met onze machines ook conventioneel zagen, draaien, frezen, steken, draadsnijden en lassen.

  CNC-kanten

  Wat is CNC kanten? CNC-kanten is het computergestuurd buigen van plaatmateriaal. Door de snelle bediening is deze techniek ook kostenefficiënt voor enkelstuks. Dankzij simulaties vooraf kunnen zeer ingewikkelde zettingen bijzonder nauwkeurig door ons gemaakt worden. Ook geschikt voor grotere series. Dankzij diverse gereedschappen kunnen met het CNC-kanten allerlei vormen gemaakt worden, ook zettingen met een hoek kleiner dan 90°, tot 20°! Benieuwd wat de aanleverspecificaties zijn of hoe we kunnen helpen met het ontwerp? Neem vrijblijvend contact op.

  Knippen

  Bij onze projecten wordt de metaalbewerkingstechniek knippen gebruikt voor het knippen van plaatmateriaal tot een dikte van 12 millimeter. Dankzij een computergestuurde aanslag en snelle werking worden staalplaten met onze machines binnen enkele seconden nauwkeurig op maat geknipt. Een meebewegende oplegtafel zorgt voor geleiding van het materiaal en zorgt voor een goede afvoer van de geknipte materialen. Wilt u metaal laten bewerken door middel van knippen? We helpen u graag.

  Plaatwalsen

  Plaatwalsen is een metaalbewerkingstechniek die wij gebruiken voor het aanbrengen van een radius in plaatmateriaal tot 10 millimeter dikte. Een plaat wordt in onze metaalwerkplaats tussen rollen door gedraaid, waarbij een geleidelijk buiging ontstaat. Ook kan er conisch gewalst worden, waarbij één zijde van de plaat meer gebogen wordt dan de andere zijde. Door aanbuigen, waarbij een uiteinde van een plaat tussen de rollen vastgeklemd wordt is het mogelijk om een radius over de gehele lengte van een plaat aan te brengen. Zo kan bijvoorbeeld een grote buis gemaakt worden, zonder dat er een recht stuk bij de aanzetting over blijft. Ook het maken van mantelbuizen, tanks, platen voor graafbakken of beplating of onderdelen van machines is met plaatwalsen mogelijk. Op zoek naar bedrijven voor metaalbewerking door middel van plaatwalsen? Wij helpen u graag.

  Persen

  Persen is een metaalbewerkingstechniek waarbij een machine met hoge perskracht en een grote werktafel allerlei vormen maakt. Dankzij een grote voorraad aan buiggereedschappen en mallen kunnen ook moeilijke vormen snel gemaakt worden. De techniek persen is ook kostenefficiënt voor kleine series of enkelstuks. Zo kan vanuit een plaat een bol gedrukt worden van 30 millimeter dikte en Ø 700 millimeter. Het persen is een metaalbewerkingstechniek die wij onder andere gebruiken voor het maken van deksels voor buispalen, paalmutsen, beugels, klemplaten enzovoort. Ook is persen geschikt voor richtten, om beschadigde onderdelen of leuningwerk weer recht te maken. Wilt u metaal laten bewerken door middel van plaatwalsen? Neem contact met ons op.

  Profielwalsen

  Profielwalsen wordt gebruikt in de metaalbewerking. Het is het rond buigen van profielen zoals een buis, koker, T-staal, hoekstaal en UNP, maar ook massief zoals rond, halfrond en vierkant. Doordat wij een groot aantal verschillende walsrollen beschikken, kunnen we ervoor zorgen dat de uiteenlopende profielen goed opgesloten en gefixeerd worden tijdens het buigen. Gestuurde drukrollen zorgen ervoor dat de producten geen, of indien gewenst juist wel getordeerd worden tijdens het rond buigen. Op zoek naar metaalbewerking door middel van profielwalsen? We horen graag.

  Ponsen

  In onze metaalwerkplaats gebruiken wij ook de techniek ponsen. Ponsen is een snel en kosteneffectief alternatief voor boren en snijden. In minder dan een seconde drukt een ponsmachine met behulp van een pons en een ondermatrijs een gat in plaat, strip, hoekstaal, of andere profielen. Zelfs UNP en HEA. Hiermee kunnen ronde, vierkante of sleufgaten gemaakt worden. Van Ø3mm tot Ø50mm en tot wel 25mm dik. Wilt u metaal laten bewerken door middel van ponsen? Neem gerust contact met ons op.

  CNC-zagen

  Onze werkplaats beschikt over meerdere volautomatische zaagmachines die snel en kostenefficiënt materialen zagen op een nauwkeurige lengte. CNC-zagen is een geschikte vorm van metaalbewerking voor enkelstuks en kleine series tot grote series. Op zoek naar metaalbewerking middels CNC-zagen? We helpen u graag.

  Onze locatie

  Miedema Metaal en haar engineeringsafdeling is gevestigd in Dokkumer Nieuwe Zijlen (Engwierum).

  Chat openen
  💬 In contact komen?
  Welkom bij Miedema Metaal 👋, hoe kunnen wij u helpen of waar wenst u meer informatie over te ontvangen?