Sylsterwei 8, 9132 EK Engwierum

Scheepvaart en Visserij

Miedema Metaal is expert in het maken van maatwerk in metaal voor de scheepvaart- en visserijsector. Onze ervaren ingenieurs ontwerpen gedetailleerde 3D-ontwerpen, die vervolgens worden omgezet naar hoogwaardig maatwerk in onze werkplaats.

Of het nu gaat om stuurhutten voor schepen, garnalenrollen voor de visserij of andere op maat gemaakte onderdelen die belangrijk zijn voor de functionaliteit en veiligheid aan boord, wij leveren oplossingen die voldoen aan de hoogste normen.

Bij Miedema Metaal kunt u kiezen uit materialen zoals staal, aluminium of roestvrij staal (RVS), die indien gewenst kunnen worden behandeld om corrosie te voorkomen. Bovendien bieden we de flexibiliteit om de afwerking aan te passen aan uw specifieke wensen, inclusief de keuze van de kleur.

Neem gerust contact met ons op als u geïnteresseerd bent in ons maatwerk in metaal voor de scheepvaart- en visserijsector. Ons deskundige team staat klaar om uw project tot een succes te maken.

Contact

Geïnteresseerd geraakt in onze diensten?

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een van onze diensten? Klik op de onderstaande knop om alle contactgegevens te bekijken, of vul hier rechts het contactformulier in.

Contactformulier

Gebruik dit formulier om uw vraag te stellen of een offerte aan te vragen.

  Meer weten over drijvend materieel?

  Wilt u meer weten over drijvend materieel kopen, maatwerk drijvend materieel laten maken? Of bent u benieuwd naar de toepassingen van drijvend materieel en de materialen die wij hierbij kunnen gebruiken? Lees onderstaand meer. Neem contact met ons op als wij u als bedrijf kunnen ondersteunen met metaalbewerking ten behoeve van drijvend materieel.

  Drijvend materieel kopen

  Gebruikt u zelf drijvend materieel zoals werkvlotten, koppelpontons of werkbakken? Bijvoorbeeld omdat u beschoeiingen slaat, kademuren herstelt, schilderwerk of schoonmaakwerkzaamheden op het water uitvoert? Dan heeft u de keuze uit huren of kopen. Als u regelmatig op een werkplatform op het water moet werken, kan het voordelig zijn zelf werkvlotten, koppelpontons of een werkbak te kopen. Wilt u drijvend materieel kopen, dan kan Miedema Metaal het materieel zo ontwerpen dat het geheel voldoet aan uw wensen.  Ook als u drijvend materieel zoals koppelpontons verhuurt, kunt u bij ons terecht. Vanuit Friesland, leveren wij koppelpontons in heel Nederland. De koppelpontons kunnen net als het andere drijvende materieel met een vrachtauto met autolaadkraan bezorgd worden.

  Maatwerk drijvend materieel

  Uw bedrijf en activiteiten zijn uniek. Daarom kan het handig zijn om maatwerk drijvend materieel te laten ontwerpen en maken. Miedema Metaal kan koppelpontons, werkvlotten en werkbakken maken van diverse afmetingen, zodat dit geheel aansluit bij uw wensen en activiteiten. Vanuit onze deskundigheid en ervaring denken wij graag met u mee om voor u tot het optimale drijvend materieel te komen. Onze werkvlotten, koppelpontons en werkbakken zijn stabiel, zodat u of uw personeel hier veilig op kan werken. Indien gewenst kunnen de pontons ook uitgevoerd worden met een reling, om zo nog veiliger te kunnen werken.

  Toepassingen drijvend materieel

  Ons maatwerk ontwerpen en gefabriceerde materiaal is te gebruiken voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan het aanbrengen van beschoeiingen vanaf een werkvlot, het plaatsen van damwanden vanaf een werkbak of het opslaan van goederen op koppelbare werkvlotten. Voert u dergelijk werk uit en denkt u erover om drijvend materieel te kopen? Voor al deze toepassingen kunt u drijvend materieel zoals koppelpontons, werkvlotten of kuippontons door ons laten ontwerpen en fabriceren. Ons drijvend materieel is geschikt voor onder andere verhuurders, hoveniers en grond-, weg- en waterbouwbedrijven. Doordat ons drijvende materieel een beperkte diepgang heeft, zijn onze pontons, werkbakken en werkvlotten ook geschikt om onder lage bruggen te werken.

  Materialen drijvend materieel

  Recent door ons ontworpen en gefabriceerde koppelpontons werden uitgevoerd in staal en voorzien van een duurzame 2-componenten coating. Om slipgevaar te voorkomen, kan het dek van ons drijvende materieel voorzien worden van een antislip-laag. Ons drijvende materieel kan in diverse materialen geleverd worden. Wij adviseren u graag.

  Opdrachtgevers leuningen

  Als specialist in leuningen maken wij regelmatig leuningwerk voor gerenommeerde opdrachtgevers (onder andere aannemers en waterschappen) in Nederland. Ook voor gemeenten, bedrijven en particulieren kunnen wij vanzelfsprekend leuningwerk maken. We maakten al leuningen voor onder andere Vegter Waterbouw, Oosterhof Holman, Macadam b.v., aannemersbedrijf Knol Akkrum en Waterschap Noorderzijlvest.

  Onze locatie

  Miedema Metaal en haar engineeringsafdeling is gevestigd in Dokkumer Nieuwe Zijlen (Engwierum).

  Chat openen
  💬 In contact komen?
  Welkom bij Miedema Metaal 👋, hoe kunnen wij u helpen of waar wenst u meer informatie over te ontvangen?