Sylsterwei 8, 9132 EK Engwierum

Stalen trappen

Op zoek naar een stalen trap voor binnen of buiten? Miedema Metaal ontwerpt en bouwt stalen trappen op maat. Onze stalen trappen kunnen worden toegepast in zowel woningen als bedrijfsgebouwen. Bekijk in onze portfolio ons recente werk op het gebied van stalen trappen. Neem contact met ons op om vrijblijvend een offerte aan te vragen voor uw stalen trap.

Contact

Geïnteresseerd geraakt in onze diensten?

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een van onze diensten? Klik op de onderstaande knop om alle contactgegevens te bekijken, of vul hier rechts het contactformulier in.

Contactformulier

Gebruik dit formulier om uw vraag te stellen of een offerte aan te vragen.

  Meer weten over onze stalen trappen?

  We vertellen u graag meer over onze stalen trappen, de verschillende materialen, en de verschillende soorten. Hieronder kunt u extra informatie vinden over onze stalen trappen.

  Maatwerk stalen trap

  Bent u opzoek naar een maatwerk stalen trap? Dan kunt u deze door ons laten ontwerpen en/of bouwen. Vele woningen en bedrijfsgebouwen zijn (relatief) uniek. In die gevallen is ook het bouwen van een stalen trap maatwerk. In een woning voegt een stalen trap voegt een modern of industrieel element toe.

  Stalen trap kopen

  Wilt u een stalen trap kopen voor in een woning of bedrijfspand? Kies voor iets unieks en laat uw trap ontwerpen door Miedema Metaal. Samen met u komen we tot de stalen trap die u voor ogen heeft. Onze engineers hebben ruime ervaring met het ontwerpen van stalen trappen. In onze werkplaats met een modern machinepark bouwen wij de trap vervolgens voor u. “Wat kost een stalen trap?”, vragen veel mensen zich af. Dat is geheel afhankelijk van uw wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

  Welk materiaal voor uw trap?

  Twijfelt u nog over welk materiaal u kiest voor uw trap? Steeds vaker wordt bij woningen gekozen voor een stalen trap. Dat is niet voor niets. Staal is minder vatbaar voor beschadigingen. De afwerking kan in vrijwel iedere kleur, waarbij een poedercoating redelijk krasbestendig is. Doordat een stalen trap nagenoeg niet slijt, is het ook nog eens een hele duurzame keuze. Een stalen trap laten maken heeft nog meer voordelen. Staal is een aantrekkelijke keuze, doordat het voor een moderne uitstraling zorgt. Dit staat prachtig in moderne woningen, maar ook in klassieke woningen kan een stalen trap een chique strakke uitstraling geven. Staal is ook nog eens een erg sterk materiaal. Zowel voor woningen als bedrijfsgebouwen is staal een goede en veilige keuze. In overleg met u ontwerpen wij de trap die u zoekt. Materialen kunnen ook gecombineerd worden. Zo valt te denken aan een stalen trap met houten treden. Ook glazen of kunststof treden zouden met een stalen trap gecombineerd kunnen worden.

  Soorten stalen trappen

  Als u een maatwerk trap laat maken, is er de keuze uit diverse soorten stalen trappen. Uiteraard kan gekozen worden voor een rechte trap, ook wel een rechte steektrap genoemd. Ook met minder ruimte kan voor een vrijwel rechte trap gekozen worden. Hij heeft namelijk slechts een lichte draai. Zo’n trap heet een scheluwe (ook wel schele) trap. Daarnaast zijn er trappen die beneden of boven een (kwart)draai maken, zoals de onderkwart-trap of de bovenkwart-trap. Ook twee keer draaien is mogelijk. Dit noemt men een trap met twee kwarten. Bekend zijn ook de wenteltrappen en de spiltrappen. Deze worden toegepast op plekken en hebben als voordeel dat zij ruimtebesparend zijn. Ook een bordestrap behoort tot de mogelijkheden als u een stalen trap wilt kopen of laten maken. Het is een trap, waarbij meerdere rechte trappen onderbroken worden door een of meerdere platformen, oftewel bordessen. Al deze trappen kunnen ontworpen worden in staal. Voor welk type trap u kiest, hangt af van uw wensen of die van uw opdrachtgever. Neem vrijblijvend contact met ons op om te sparren over welk type trap geschikt is voor uw woning of het bedrijfspand.

  Onze locatie

  Miedema Metaal en haar engineeringsafdeling is gevestigd in Dokkumer Nieuwe Zijlen (Engwierum).

  Chat openen
  💬 In contact komen?
  Welkom bij Miedema Metaal 👋, hoe kunnen wij u helpen of waar wenst u meer informatie over te ontvangen?